Suomeksi   |   Eesti   |   In English

blank

Borrelia kvantitatiivinen C6™ -testi koiralle


Borrelia kvantitatiivinen C6 –vasta-ainetestiä käytetään Lymen taudin hoidon tehoamisen tarkkailuun. Testi on hyvin spesifinen ja C6 –vasta-aineet nousevat vain Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttamassa infektiossa. Vasta-aineet ovat detektoitavissa 3 viikkoa infektion jälkeen.
Positiivisen seulontatestin (esim. S-4Dx) jälkeen koiralta mitataan ennen hoitoa C6 –vasta-ainetaso. 6 kuukautta hoidon (doksisykliini/tetrasykliini) aloittamisen jälkeen koiralta mitataan hoidon jälkeinen C6 –vasta-ainetaso. Jos taso on laskenut yli 50%, hoidon voidaan katsoa onnistuneeksi.
Borrelia IgG- ja IgM –vasta-ainetasot voivat jäädä hoidetun infektion jälkeen pysyvästi koholle.
Testi tehdään alihankintana Saksassa Idexx:n laboratoriossa. Vanhemmissa erikoislähetteissä ei ole merkintää Borrelia C6 –testistä, testin voi kirjata käsin lähetteelle.


Viitealue: < 30 U/ml negatiivinen
                ≥ 30 U/ml positiivinen


Näyte:     0,5ml seerumia

Menetelmä:    ELISA


Huom! Borrelia -vasta-aineiden määritys (kvantitatiivinen- tai seulontatesti) on mahdollista aikaisintaan 3 viikkoa infektion (punkin pureman) jälkeen. Borreliaan  liittyvä antibioottilääkitys infektion ja testauksen välillä tai ennen infektiota voi johtaa väärään negatiiviseen tulokseen.


blank
blankblank

IDEXX Laboratories Oy Vetlab  -  Peltokatu 16 C - 33100 TAMPERE  - puh: 010 387 4455  -  fax: (03) 2533 609  - vetlab(at)vetlab.fi
© 2014 Vetlab is an IDEXX Laboratories, Inc. company. All rights reserved. - Trival Oy  |  Terms of Use  |  Privacy Policy

blank